Lyssna

Lär dig mer om möjligheterna med AI

Med nya chattrobotar så avancerade att de kan skriva texter till examinerande uppgifter kan man undra hur lärosäten ska arbeta för att kvalitetssäkra undervisning och examina.

AI utvecklas och marknadsförs hårt i en mängd branscher, även inom utbildning. Då gäller det att ta tillvara på möjligheterna det ger, men även vara beredd på riskerna.

Den senaste tiden har allt fler fått upp ögonen för roboten ChatGPT som kan svara på avancerade frågor och skapa väl formulerade texter utifrån olika önskemål.

Jenny Christiansson från Linnéuniversitetet bloggade om just det här på ITHUs webb, där hon även postade videodemonstrationer, skapade av Johan Leitet och Fredrik Ahlgren från Linnéuniversitetet, som visade både chatboten ChatGPT och språkmodellen GPT3 den baseras på.   

I slutet av januari anordnar SUNET ett webbinarium med titeln "AI + högre utbildning?". Där medverkar både Johan och Fredrik tillsammans med Sonja Bjelobaba från Uppsala universitet för att diskutera frågan ur olika perspektiv. Bland annat om hur det hela  fungerar, vad som händer med inlämningsuppgifter och hur lärosäten kan dra nytta av tekniken.

Webbinariet sker på Zoom den 26 januari mellan klockan 15 och 16. Anmäl dig till SUNETS webbinarium