Resursbanken
I resursbanken kan du både hitta och dela med dig av länkar till resurser inom området högskolepedagogisk utveckling. Se inspelningar av redan genomförda aktiviteter i puffarna.
Resultat: 212 träffarResultat: 212 träffar
-
Webbinarium: Erfarenheter av internationell mobilitet
, öppna i ny flikTaggar för tipset,Organisation/Kultur Samverkan InternationaliseringWebbinariumVem har tagit fram materialet: UHRInkommet: 2023-05-31Kortare beskrivning av tipset, Att undervisa en tid på ett partnerlärosäte utomlands kan vara utvecklande för en universitets- och högskolelärares pedagogik. Men hur tas denna erfarenhet vidare efter utbytet?I rapporten Den akademiska personalens erfarenheter av internationell mobilitet inom ramen för Erasmus+ lyfts att majoriteten av universitets- och högskolelärarna är nöjda med sitt utbyte men att lärosätena generellt inte visar något större intresse för att ta vara på de erfarenheter som utbytena bidrar till.
I det här webbinariet samtalar Mikael Andersson, UHR, med Madelen Charysczak, författare till skriften Högskolepedagogisk utveckling genom Erasmus+ lärarutbyte, lärare som deltagit i utbyte via Erasmus+ samt högskolepedagogiska utvecklare. -
Öppen kurs: Bias i bedömning
, öppna i ny flikTaggar för tipset,Juridik Organisation/Kultur Pedagogik, didaktik och metod Examination StudentperspektivWebbplatsVem har tagit fram materialet: Karolinska InstitutetInkommet: 2023-05-31Kortare beskrivning av tipset, Det här är en utbildning om bias i bedömningsprocesser och hur det kan undvikas. Bias, på svenska partiskhet, är ett begrepp som används för att beskriva systematisk snedvridning i bedömningsprocesser som regelmässigt missgynnar vissa grupper.Det här är en öppen e-kurs på svenska man kan ta i egen takt.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som är involverad i bedömnings- och rekryteringsprocesser, till dig som är chef och ska rekrytera, du som ingår i en bedömargrupp, rekryterings eller docenturutskott, är sakkunnig eller på annat sätt arbetar med rekryterings- eller bedömningsprocesser t.ex. som administrativ personal.
Syfte
Efter kursen ska du kunna arbeta aktivt för att motverka bias i bedömningsprocesser. -
Intervju Utvecklingstrappan – hur får vi in de pedagogiska lärverktygen?
, öppna i ny flikTaggar för tipset,Digitalisering StudentperspektivFilmVem har tagit fram materialet: Karlstads universitetInkommet: 2023-05-29Kortare beskrivning av tipset, Inför temacaféet "Utvecklingstrappan" som behandlar pedagogiska lärverktyg har Cecilia Hellekant på Karlstads universitet gjort en intervju med Jörg Pareigis enhetschef Universitetspedagogiska enheten på Karlstads universitet.De diskuterar SOLA@KAU som ger studenter och anställda möjligheten att skapa en digital närvaro i ett verktyg baserat på wordpress. -
Dokumentation - SVERD Webbinarium 26 maj, 2023: E-assessment - Digital examination med internationell utblick
, öppna i ny flikTaggar för tipset,Organisation/Kultur Pedagogik, didaktik och metod Examination TeknikWebbinarium PresentationVem har tagit fram materialet: Klaus Dieter Rossade, Open University och Mats Brenner, SVERD/Karolinska InstitutetInkommet: 2023-05-29Kortare beskrivning av tipset, Presentation 26 maj, 2023 med Padlet-reflektion - dokumenterad i en samlad PDF-fil -från EDTU:s erfarenhetsrapport kring digital examination med Klaus Dieter Rossade, vid Open University.Klaus Dieter Rossade, ger oss internationell utblick kring både problembilder och internationella lösningsförslag kring digital examination.
Hur online-examinationer designas som är säkra, pålitliga, flexibla och skalbara. Han jobbar vid Open University, och var även med i EADTU Special Interest Group (SIG) on Online Assessment (2020 - 2022)
Om EDTU, Online Assessment - läs mer här: https://online-assessment.eadtu.eu/ -
SVERD Webbinarium: E-assessment - Digital examination med internationell utblick
, öppna i ny flikTaggar för tipset,Examination DigitaliseringWebbinariumVem har tagit fram materialet: SVERDInkommet: 2023-05-28Kortare beskrivning av tipset, Den 26 maj 2023 genomfördes ett SVERD/UHR webinar med Klaus Dieter Rossade, Open University, UK, tillika reperesentant i EADTU Special Interest Group (SIG) on Online Assessment (2020 - 2022). Klaus Dieter Rossade gav oss internationell utblick kring både problembilder och internationella lösningsförslag kring digital examination.samt hur online-examinationer designas som är säkra, pålitliga, flexibla och skalbara.Den 26 maj 2023 genomfördes ett SVERD/UHR webinar med Klaus Dieter Rossade, Open University, UK, tillika reperesentant i EADTU Special Interest Group (SIG) on Online Assessment (2020 - 2022). Klaus Dieter Rossade gav oss internationell utblick kring både problembilder och internationella lösningsförslag kring digital examination.samt hur online-examinationer designas som är säkra, pålitliga, flexibla och skalbara.