Lyssna

Positiv start för projektets plattform för kollegialt lärande

Den 10 juni lanserade projektet Kvalitet i distansutbildning vid Universitets- och högskolerådet sin plattform för kollegialt lärande, och den har fått ett positivt mottagande. Plattformen lanserades med ett uppstartswebbinarium med 162 anmälda och engagerade deltagare.

Projektet kommer att genomföra flera olika typer av aktiviteter inom plattformen för kollegialt lärande, och först ut under juni var två webbinarier med efterföljande webbmöte, och lanseringen av hemsidan distans.uhr.se.

Stort engagemang och intresse

I anslutning till varje webbinarium genomförs ett digitalt eftersnack, ett webbmöte, där anmälda åhörare har möjlighet att tillsammans prata vidare om webbinariets ämne tillsammans med de medverkande. Detta inslag fick fantastisk respons, och vid båda tillfällena i juni har 40% av åhörarna på webbinarierna gått vidare och varit med på webbmötet. Det tyder på ett stort intresse att diskutera och dela med sig av kunskap och erfarenheter inom området distansutbildning.

Distans.uhr.se

Hemsidan distans.uhr.se kommer att vara navet i plattformen, här hittar man alla aktiviteter som genomförs inom projektet, den växande kunskapsbanken med bland annat inspelningar av våra genomförda webbinarier, nyheter och annan information om distansutbildning.

Glad sommar!

Med en så positiv uppstart i ryggen tar projektets aktiviteter nu ett sommaruppehåll under juli och augusti, men i september är vi tillbaka med bland annat fler webbinarier och lanseringen av Distansutbildningspodden. För att inte missa någon aktivitet håll koll på distans.uhr.se/aktiviteter.