Lyssna

Temacafé: Tio år efter rosa rapporten

För tio år sedan uppmanade Sveriges förenade studentkårer (SFS) Sveriges regering och svenska lärosäten att verka för att högskolepedagogisk skicklighet ska belönas i samma utsträckning som vetenskaplig skicklighet. Vad var syftet med uppmaningen, vad har hänt under dessa tio år och vad vill SFS idag?

I år är det tio år sedan Sveriges förenade studentkårer (SFS) gav ut den så kallade rosa rapporten med ett antal krav till regeringen och uppmaningar till svenska lärosäten. Ett av kraven var att regeringen skulle ge en myndighet i uppdrag att stödja lärosätenas inrättande av pedagogiska meriteringssystem. SFS uppmanade också lärosätena att belöna högskolepedagogisk skicklighet i samma utsträckning som vetenskaplig skicklighet belönas.

Vid detta temacafé samtalar Lars Geschwind, förbundsdirektör för SULF, med Erik Arroy Elvén

, före detta ordförande för SFS, och Jacob Färnert, nuvarande ordförande för SFS, om varför SFS formulerade sina krav respektive uppmaningar kring meritering, vad som har hänt på svenska lärosäten sedan den rosa rapporten gavs ut, vilken påverkan den har fått och var SFS står i frågan idag. Dessuto

m ges du som deltagare möjlighet att tillsammans med andra deltagare diskutera studenternas uppmaningar.

Caféet är det första i en serie av caféer på temat meritering inom högskolan.

Medverkande

Erik Arroy Elvén, före detta ordförande för SFS 
Jacob Färnert, ordförande för SFS 
Moderator: Lars Geschwind, förbundsdirektör för SULF